Grip op je geld in de wijken Geuzenveld en Slotermeer Oost en West

Heeft u vragen over geldzaken? Of heeft u hulp nodig met brieven of administratie? Wilt u meer grip op uw geld? Dat kan! Vanaf vrijdag 11 april is er een wekelijkse gratis inloop tussen 09.30 uur en 12.30 uur in het Huis van de Wijk De Honingraat aan de Slotermeerlaan 103. Tijdens het inloopspreekuur kunt u uw vraag voorleggen aan een team van professionals van SEZO en MEEAZ, Humanitas, de Regenboog Groep, BOOT en Eigenwijks.

Grip op je geld is er voor bewoners uit Nieuw-West. Bewoners kunnen tijdens het inloopspreekuur terecht voor budgetadvies, hulp bij moeilijke brieven met een financieel karakter, het invullen van formulieren en diverse vragen over financiën, schulden en afbetalingen. Het team van Grip op je geld ondersteunt ook bij het uitzoeken en sorteren van de administratie. Bovendien krijgen bewoners een inkomenscheck om te zien of zij recht hebben op aanvullende inkomensvoorzieningen.

Naast het inloopspreekuur biedt Grip op je geld diverse cursussen. Er is een cursus ‘Grip op je Knip’ van MEEAZ voor mensen die moeite hebben met leren en via creatieve werkvormen hun administratie gaan ordenen en een budgetplan maken. SEZO biedt een budgetcursus van vier bijeenkomsten waarin deelnemers een begroting leren maken en hun administratie op orde brengen. De Regenboog Groep verzorgt een ‘Op Eigen Kracht’ training en diverse workshops met het thema ‘Werk aan je Toekomst’. Eigenwijks biedt de computercursus ‘Kijk op Geld’ waarbij deelnemers inzicht krijgen in hun financiële situatie.

Gedurende het jaar worden ook meerdere themabijeenkomsten georganiseerd. Meer informatie over de thema’s en cursussen van Grip op je geld vindt u op www.gripopjegeld.org. Via de website kunt u zich inschrijven. Ook kunt u zich tijdens het inloopspreekuur inschrijven voor de cursussen. Kom ook naar Grip op je geld, iedere vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur in De Honingraat.

Zonder afspraak en gratis.